Houtrot reparatie.

Vocht kan het houtwerk binnendringen. Een veel gemaakte fout door huizen bezitters is te denken dat de nog redelijk uitziende kozijnen op de begane grond overeenkomstig zijn met de rest van de woning. Door weersinvloeden kan de situatie op lastiger te bereiken plaatsen echter een heel ander beeld geven. Omdat hout nu eenmaal werkt, zullen zelfs na de behandeling van een professionele schilder er binnen 5 á 8 jaar scheuren ontstaan waardoor het vocht en regenwater het houtwerk kan binnendringen.

Het gevolg is vaak onzichtbaar houtrot, onder de verflaag tast het houtwerk aan dat zich als een spons zal gedragen en nog meer vocht zal opzuigen en verder zal gaan rotten. Waardoor kozijnen en gevel vervangen zullen moeten worden. De kosten hiervan zijn vele malen groter dan een periodieke controle door ons.

Het is belangrijk dat het schilderwerk van uw woning vakkundig uitgevoerd wordt. Denk aan het schilderen van lastige details of kwetsbare plekken, zoals de onderkant en bovenkant van deuren en kozijnen. Ook voldoende laagdikte van de verf is essentieel voor de kwaliteit van het schilderwerk.

Twijfelt u over houtrot neem dan vrijblijvend contact met ons op.

r-van-hemert-schilderwerken-schilder-alphen-aan-den-Rijn-houtrot-reparatie

Onze diensten

Contactgegevens

R van Hemert Schilderwerken

Baljuwstraat 19, 2405 ZA Alphen aan den Rijn

info@rvanhemertschilderwerken.nl

06 40 80 2934

Op de kaart